De wijngaarden van A6Mani zijn gelegen in de regio Salento, het schiereiland in het zuiden van Puglia- de bekende hak van Italië. In deze unieke regio met de ijzerrijke rode klei/kalkbodems en Mediterraan klimaat, wordt al sinds de oudheid wijn gemaakt. De wijngaarden van A6Mani liggen in verschillende districten van Salento: Li Marini, Monte La Conca, Troncarea e Mesola delle Volpi & Campofreddo.
Lifili Bianco Salento is een blend van chardonnay en malvasia bianca. Strogeel van kleur. Intense aroma’s van perzik, abrikozen en witte bloemen. Een frisse wijn, met veel vulling en een mooie lengte en heerlijk bij asperges!
Dit heeft u nodig (5 pers.):
- 1 fles Lifili Bianco Salento
- 1250 gr witte asperges
- 5 eieren
- Melk
- 250 gr boter
- 1 kilo krieltjes aardappels
- 10 plakken (been) ham
- Verse bieslook
- Peper & zout
Bereiding
1. Kook de eieren gaar in circa 8 minuten. Laat ze uiteraard even schrikken bij het afkoelen. Schil de asperges ondertussen goed (anders heeft u straks een schil in uw mond) en snijd een kleine 2 cm van de asperges af. Kook de asperges circa 7 minuten en prik dan even met een vork een paar asperges uit de pan. Buigen ze iets door dan zijn ze goed.
2. Kook naast de pan asperges ook alvast de krieltjes met een snufje zout gaar in circa 10 minuten. En bak de plakken beenham even om- en om.
3. Giet de asperges en krieltjes af. Pel de eieren ondertussen en snijd deze fijn.
4. Smelt de boter in een pan en snijd de verse bieslook fijn.
5. Leg dan de asperges op een bord, verdeel de krieltjes en de plakken beenham naast de asperges. En verdeel de stukjes ei over de asperges. Giet de gesmolten boter over de asperges en maak het gerecht af met een snufje peper & zout en de fijngehakte bieslook.
6. Pak een wijnglas en schenk de heerlijke Lifili Bianco Salento in en geniet!
Klik hier voor nog meer gerechten of mixtips!