Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Wijntap
't Klif 2
8321 KG URK

Openingstijden

Ma: 14.00 - 18.00 uur
Di: 09.00-13.00 / 14.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00-13.00 / 14.00 - 18.00 uur
Do: 09.00-13.00 / 14.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00-13.00 / 14.00- 20.00 uur
Za: 08.00 - 19.00 uur
Zo: Gesloten

Openingstijden kunnen op feestdagen afwijken.

De Wijntap úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

BBQ Bananen

27 juli 2020

Barbecueën kunnen we in Nederland als de beste. Lekker met z’n allen buiten rond de tafel, vers stokbrood, lekker vlees en verschillende sausjes om het feest af te maken. Maar waarom houdt het gebruik van de barbecue op bij het dessert?

Wij maakten bananen klaar op de barbecue met daarin chocolade en Old Captain bruine rum. Mmmmm… deze mag je niet missen.

 

bbqbanaan-1.jpg

Ingrediënten voor 2 personen:

2 bananen
1 chocoladereep naar keuze (wij kiezen het liefst voor een pure variant bij het zoete van de banaan)
40 ml Old Captain bruine rum
20 gram ongezouten roomboter
2 bollen vanille ijs

Benodigdheden:

2 cocktailprikkers
2 stukken aluminiumfolie

Bereid de barbecue voor en zorg dat hij globaal 175 °C is. Pak de twee stukken aluminiumfolie en maak twee bootjes waar de bananen op kunnen liggen. Snij vanaf het kontje van de bananen de schil in tot de bovenkant. Doe dit twee keer zodat er een strook van ongeveer 4 tot 5 cm breed ontstaat. Rol deze strook op en zet deze vast met een cocktailprikker. We hebben de stevigheid van de schil nodig om te zorgen dat de vloeibare ingrediënten in de banaan blijven.

Snij de bananen over de lengte in en duw de twee helften een beetje uit elkaar. Stop tussen de banaan stukjes chocolade, de boter en besprenkel het geheel daarna met Old Captain bruine rum. Leg ze op de barbecue en doe de deksel dicht. Laat ze 20 minuutjes garen tot de schil bruin is en de vulling een beetje pruttelt.

Haal de bananen voorzichtig van de barbecue en serveer ze met een bolletje vanille ijs.

 

Eet smakelijk!

« Terug