Ribeye en heerlijke verse groenten van de BBQ! (2 tot 4 pers)
Iedereen is toe aan het voorjaar. De dagen worden weer langer, we kunnen dan weer lekker naar buiten en doen meteen een goeie energieboost op door het zonlicht. Maar voor het zover is kunnen we met dit heerlijke gerecht al wel vast genieten van het buiten zijn met een glas Mar Da Palha Syrah erbij!
Dit heeft u nodig:
- 2 tomaten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- Platte peterselie
- 1 teen knoflook
- Olijfolie
- Balsamicoazijn
- 1 dikke ribeye (circa 2 cm dik)
- Peper en grof zeezout
- Fles Mar Da Palha Syrah
Voorbereiding ribeye
- Steek de BBQ aan en zorg voor een temperatuur van circa 200 graden
- Haal de ribeye alvast uit de koelkast en leg op een bordje klaar
- Strooi op beide kanten van de ribeye wat grof zeezout en laat de ribeye een klein half uurtje liggen
Voorbereiding groenten
- Pak een kom en pers hierin de knoflook uit
- Meng met circa ¾ van de olijfolie en de balsamicoazijn
- Halveer de tomaten en snijd de aubergine en courgette alvast in schuine maar dikke plakken en leg deze klaar in een schaal
Bereiding ribeye
Haal het zout van de ribeye en dek deze droog. Grill vervolgens de ribeye 2 à 3 minuten per zijde. Laat de ribeye zo veel mogelijk op 1 plek liggen. Wanneer de kerntemperatuur 50 °C is haalt u de ribeye van de BBQ en laat hem rusten onder een vel aluminiumfolie (niet inpakken). Snij de ribeye na een paar minuten in plakken en bestrooi met alleen peper.
Bereiding groenten (circa 5 min)
Besprenkel alle groenten met de dressing en peper/ zout. Gril de groenten dan op de barbecue gaar (circa 5 min). Keer de groenten wel even halverwege. Snijd vervolgens alvast de blaadjes peterselie fijn. Zijn de groenten gaar? Leg de groenten op een schaal, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de peterselie.
Alles klaar en de tafel is gedekt? Schenk een glas heerlijke Mar Da Palha Syrah in en geniet!